Ciorba De Miel
articol scris de adellaida blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 kg de carne de miel, cu os
- 2-3 legături de ceapă verde
- 1 ceapa uscată
- 2 morcvi
- 1 pătrunjel rădăcină
- 3-4 ulei pentru călit legumele
- 30-40 g de orez
- 2 legături de leuștean proaspăt
- 1 l borș proaspat, după gust
- 2 gălbenușuri
- smântână pentru decor
- sare după gust
Mod de preparare:
Ceapa verde si uscată, morcovii si radacinile albe se toacă ca pentru ciorbă,apoi se călesc in ulei.
Carnea spălată foarte bine se pune la fiert in apă rece.După ce dă în clocot, se aruncă apa,carnea se spală bine de tot si se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită.Spre final se adauga orezul spălat bine. După ce si orezul a fiert, se pune si borsul dat in cateva clocote (sau lamaie stoarsa). Se lasă să fiarbă la foc mic. Când toate au fiert bine si carnea se desprinde de pe os,se pune planta aromatica tocata marunt,fără de care ciorba nu este gata.
Schimbă aroma, schimbă gustul, schimbă aspectul. Într-un castron se bat cele două gălbenusuri, peste care se adaugă putină câte putină zeamă de ciorbă, evitând astfel să se "taie" gălbenusurile.
Apoi se toarnă tot castronul în ciorbă, dându-i astfel gustul si aspectul final.
Gata...masa de Paste nu poate fi fara aceasta ciorba fantastica de miel. Pofta buna
Nota:
Numele sau latin este Levisticum officinale, o planta europeana, descoperita si folosita pentru prima data in bazinul Marii Mediterane, pe teritoriul Italiei, Greciei si al Frantei. De altfel, in aceste zone a existat si partial mai exista un adevarat cult pentru aceasta iarba aromatica, care era considerata nu doar un simplu zarzavat, ci si un medicament redutabil si chiar un elixir magic eficient.
Ciorba de miel nu isi are rostul fara o legatura de leustean verde proaspat tocat...
- 2-3 legături de ceapă verde
- 1 ceapa uscată
- 2 morcvi
- 1 pătrunjel rădăcină
- 3-4 ulei pentru călit legumele
- 30-40 g de orez
- 2 legături de leuștean proaspăt
- 1 l borș proaspat, după gust
- 2 gălbenușuri
- smântână pentru decor
- sare după gust
Mod de preparare:
Ceapa verde si uscată, morcovii si radacinile albe se toacă ca pentru ciorbă,apoi se călesc in ulei.
Carnea spălată foarte bine se pune la fiert in apă rece.După ce dă în clocot, se aruncă apa,carnea se spală bine de tot si se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită.Spre final se adauga orezul spălat bine. După ce si orezul a fiert, se pune si borsul dat in cateva clocote (sau lamaie stoarsa). Se lasă să fiarbă la foc mic. Când toate au fiert bine si carnea se desprinde de pe os,se pune planta aromatica tocata marunt,fără de care ciorba nu este gata.
Schimbă aroma, schimbă gustul, schimbă aspectul. Într-un castron se bat cele două gălbenusuri, peste care se adaugă putină câte putină zeamă de ciorbă, evitând astfel să se "taie" gălbenusurile.
Apoi se toarnă tot castronul în ciorbă, dându-i astfel gustul si aspectul final.
Gata...masa de Paste nu poate fi fara aceasta ciorba fantastica de miel. Pofta buna
Nota:
Numele sau latin este Levisticum officinale, o planta europeana, descoperita si folosita pentru prima data in bazinul Marii Mediterane, pe teritoriul Italiei, Greciei si al Frantei. De altfel, in aceste zone a existat si partial mai exista un adevarat cult pentru aceasta iarba aromatica, care era considerata nu doar un simplu zarzavat, ci si un medicament redutabil si chiar un elixir magic eficient.
Ciorba de miel nu isi are rostul fara o legatura de leustean verde proaspat tocat...