contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Loboda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gata concediul! M-am reintors cu forte proaspete... cu un bronz frumos, ca de vara.... si, din pacate, cu 3 kg in plus!  Asa ca... la dieta again!! Pentru cei care s-au saturat de carne  (si aici ne includem si noi), astazi va servesc o portie de ciorbita acrisoara, gustoasa si care are putine calorii!

Ingrediente:
1,5 kg loboda
10 fire ceapa verde
1 morcov
1 pastarnac
½ ardei gras rosu
2 oua
2 linguri orez
sare
3 linguri bors
leustean
patrunjel
marar

Loboda am curatat-o si spalat-o bine, in mai multe ape.
Ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei. 
Apoi am adaugat apa calda (cca 6 litri) si sare, si am lasat sa fiarba legumele. 
Am pus orezul si am mai lasat cateva minute, apoi am pus loboda taiata in fasii de cca 1-2 cm. 
L-am lasat sa fiarba cca 5 min, apoi am adaugat si zarzavarul tocat marunt. 
Dupa cateva clocote, am adaugat borsul, am portivit de sare, iar dupa cateva minute am oprit focul.
Eu am impartit ciorbita in 2: una am lasat-o asa, iar in cealalta am mai lasat-o pe foc, am batut cele 2 oua, apoi am stins focul.
Pofta buna va doresc!
O portie ptr cei care prefera fara ou...
si o portie ptr cei carora le place cu ou batut!