contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Loboda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 4 portii:
  • 2 legaturi de loboda
  • 3 fire de ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 2-3 catei de usturoi
  • albitura
  • leustean verde
  • o lingura ulei
  • sare
  • piper
  • pentru acrit: bors sau zeama de lamaie
  • 2 oua pentru omleta
  • optional smantana pentru servit
Se curata ceapa si se felieaza, se taie marunt ardeiul si se rade morcovul.
Se spala bine frunzele de loboda, se curata de codite si se toaca marunt.
Se calesc legumele in ulei astfel incat sa avem un avans la fierbere pentru ceapa si morcovi, se adauga apoi loboda maruntita. Albitura se poate pune in bucati mai mari si sa se scoata inainte de servire. Se completeaza cu aproximativ un litru de apa si se lasa la fiert 10 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se acreste dupa gust cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga usturoiul presat. Se mai fierbe impreuna cu acreala 5 minute, se opreste focul si se presara leustean verde tocat marunt deasupra.
Se poate servi cu bucatele de omleta sau chiar cu adaos de smantana.
Pofta buna!