Ciorba De Loboda
Sursa Ciorba de loboda
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiar daca am stat in umbra, am urmarit proiectul "Lunea - Gateste Romaneste" inca de la lansare. De multe ori m-am gandit sa particip, dar imi
treceau prin minte multe, multe retete romanesti foarte bune. Asadar a fost
greu sa aleg o reteta si implicit sa ma hotarasc sa particip.
Am savurat, insa, alaturi de voi fiecare preparat romanesc
in fiecare zi de luni. Si in cele din urma m-am decis….am sa incerc o ciorba de
loboda dupa reteta delicioasa a mamei.
Acum cand piata este plina de trufandele, va invit cu mare
drag sa incercati aceasta ciorbita delicioasa, bineinteles alaturi de o legatura
de ceapa verde!
3 legaturi mari de loboda, 2 legaturi ceapa verde, 1 ceapa
uscata, 20 ml ulei, 75 gr fidea, 1 cana cu bors, 1 legatura leustean, 1 legatura marar, 1
legatura patrunjel, 2 linguri sos de rosii si ardei - baza pentru mancaruri, sare, 1 ou
Taiem ceapa verde marunt si ceapa alba cubulete mici. Incingem uleiul si calim ceapa. In momentul in care pun ceapa la calit adaug si 50 ml apa, astfel incat sa obtinem o ceapa mai mult inabusita decat prajita.
Curatam loboda, indepartandu-i radacinile si o spalam temeninic.
Apoi o taiem fasii si o adaugam peste ceapa inabusita. Continuam sa mai calim 2-3 minute, apoi adaugam 1,5 litri apa calduta si sarea.
Lasam sa fiarba 15 minute, apoi adaugam verdeata taiata marunt si fideaua. O mai fierbem 5 minute, apoi adaugam sosul de rosii si ardei si borsul. Dupa ce da in clocot stingem focul. O lasam sa se raceasca 15 minute, apoi batem oul cu o lingura de apa. Cu un polonic adaugam ciorba peste oul batut pana se umple farfuria.
Rasturnam usor oul in oala, amestecand continuu.
Rasturnam usor oul in oala, amestecand continuu.