Ciorba De Loboda
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
10 legaturi de loboda
2 cepe
sucul de la 1 lamaie
2 morcovi
1 ardei kapia
1/2 telina mica
2 linguri orez
cateva frunze de leustean
o legatura patrunjel
sare
piper
2 felii bacon
3 oua
1 lingura ulei – pentru omleta
PREPARARE:
Spalam loboda fara sa o rupem.
Dam prin razatoare morcovul, telina si ardeiul, iar ceapa o tocam marunt. Calim ceapa, apoi adaugam ardeiul, morcovul, telina si orezul si le calim impreuna 1 minut.
Intre timp tocam marunt loboda. O punem si pe aceasta in oala, apoi adaugam apa si fierbem maxim 20 de minute. In timp ce oala este pe foc potrivim de sare si piper, apoi punem sucul de la lamaie si leusteanul.
Separat facem o omleta cu bacon, pe care o taiem fasii si o adaugam in ciorba, se mai lasa 1 minut sa fiarba.
In farfurie putem pune patrunjel tocat marunt.
POFTA BUNA!