contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorbă De Lobodă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga












Nu putea sa treaca primavara si sa nu fac si-o ciorba de loboda, cu putin kaizer si acrita cu bors! O bunatate!
Locuiesc chiar langa piata din cartier, asa ca am un mare avantaj ca pot cumpara multe legume si verdeturi proaspete zilnic. Ce-i drept sunt si multi comercianti in piata care nu vand marfa romaneasca sau nu sunt producatori, insa o parte dintre cei din piata sunt chiar tarani, care vin cu marfa lor din gradina si o vand la preturi accesibile.
Asa ca am luat de la ei loboda, ceapa verde, leustean ... o minune pt gustul ciorbei mele:)
Am folosit:
  • 6 legaturi de loboda, 1 legatura de ceapa verde, 1 ceapa uscata, 1 morcov, 100 gr legume congelate, 200 gr kaizer, 1 ou, 1 ceasca orez, 200 gr zarzavat + pasta de tomate, 1 cub concentrat, 1 lingura secretul gustului, 3 linguri bors la plic, sare.

Am spalat bine fiecare frunza de loboda si i-am taiat codita. Am tocat-o (nu foarte marunt) si am pus-o intr-un bol.
Am spalat si am tocat firele de ceapa verde.
De asemenea, am tocat morcovul si ceapa.
Am pus pe foc o oala cu apa, am adaugat legumele congelate, morcovul si ceapa. Am lasat sa fiarba la foc mare 20 de minute dupa care am adaugat ceapa verde, cubul concentrat, secretul gustului.
Peste 10 minute am pus in ciorba loboda, kaizerul (taiat bucati) si zarzavatul + pasta de tomate.
Spre final am adaugat orezul (eu l-am tinut in apa cam 20 de minute inainte), borsul, oul batut si am potrivit de sare.
Dupa ce am oprit focul am pus leusteanul tocat marunt si am acoperit cu un capac 10 minute.
Am servit fierbinte!

Articol recomandat de retetegg.blogspot.com