contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Loboda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cum sa fie luna mai si sa nu facem ciorba de loboda? De fapt, ca sa fiu cinstita, este bors de loboda, dar cui nu ii place borsul poate acri ciorbita cu zeama de lamaie.
In aceasta perioada, cand gasim atatea bunatati de verdeturi la piata e pacat sa nu profitam si sa trecem pe un regim cat mai vegetarian. Nu chiar complet fara carne, ca apoi e posibil sa avem probleme cu partea carnivora a familiei, dar putem reduce cantitatea de carne si sa crestem consumul de legume proaspete. Unde mai pui ca asa consumul de calorii scade semnificativ :)
Asa ca, pentru vreo 6 portii de ciorba de loboda avem nevoie de:
  • 4 legaturi de loboda (rosie, verde sau din ambele feluri)
  • 1 ceapa
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4 cartofi
  • jumatate de ardei gras
  • 1 litru de bors (sau zeama de la 3 lamai)
  • 2 linguri ulei
  • cate jumatate de legatura de patrunjel si leustean
  • 1 ou
  • sare
Curatam toate zarzavaturile si tocamceapa uscata, morcovii si pastarnacul. Incingem uleiul in oala si le punem la calit pentru cateva minute, impreuna cu putina sare. Adaugam ardeiul si ceapa verde tocate si adaugam cam 2 litri de apa. Radacina de patrunjel o crestam pe jumtate sau sfert si o aruncam in oala, ca sa dea gust bun ciorbei.
Rupem frunzele de loboda de pe tulpina si le spalam bine. Le punem in oala la vreo 5 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Dupa alte cateva minute punem si cartofii taiati cubulete si lasam totul sa fiarba pentru vreo 20 de minute.
Intre timp pregatim borsul, adica il fierbem separat si il lasam sa dea un clocot.
Cand cartofii sunt fierti, adaugam borsul (sau zeama de lamaie) si ne pregatim sa incheiem. Batem oul ca pentru omleta, luam cateva linguri de ciorba si punem peste, ca sa fie mai lichid. Turnam un fir subtire de ou in ciorba si amestecam in acest timp, pentru ca sa se formeze un fel de "zdrente" din ou.
Presaram patrunjelul si leusteanul tocate fin si stingem focul.
Ciorba poate fi servita atat calda, cat si rece, cu o lingurita smantana sau iaurt. si cu verdetata proaspata tocata. La capitolul calorii stam foarte bine, cam35 calorii la 100 grame.

Printeaza reteta (fara imagini)



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com