Ciorba De Loboda
articol scris de truedelights blog
Loboda are proprietati regeneratoare si un continut bogat in fier, magneziu, fibre si vitamine(E, K).
La fel ca si la spanac, atunci cand o preparam , nu trebuie sa o supunem prea mult procedeelor termince pentru a nu-i
distruge proprietatile.
Asadar hai sa vedem cum se face in zona Buzaului ciorba vedeta de primavara si de toata vara!
CIORBA DE LOBODA CA LA BUZAU:
Ingrediente: ( pentru 2 l de ciorba)
- 3 legaturi de loboda
- un morcov tocat cuburi
- o ceasca orez
- 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt
- o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi
- o jumatate ardei gras verde taiat cuburi
- patrunjel verde
- leustean
- un galbenus de ou
- smantana
- 0.5 l bors
Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.
Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras
si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l)
Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.
Borsul se fierbe separat si se spumeaza.
Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).
Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.
Cand orezul este fiert se adauga loboda si borsul.
Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri cu smantana si cu un polonic
cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul
nu se va face zdrentze.
Se potriveste gustul cu sare si vegeta.
Dupa ce am pus loboda si borsul mai fierbem doar un clocot -doua si se opreste focul.
Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.
Îndosariat la:Ciorba de loboda Tagged: loboda