Ciorba De Loboda Si Stevie
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea va propune o ciorba rosie de verdeata foarte vitaminizanta.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- o legatura mare de stevie
- 2 legaturi loboda
- 1 morcov
- 1 legatura ceapa verde
- suc de rosii (rosii decojite)
- un ardei gras (am folosit ardei conservat)
- condimente (sare, piper, Secretul gustului Maggi)
- o mana de orez (nu apare in poza)
- 100 ml ulei
- o ceasca de suc de corcoduse (se poate inlocui cu bors)
Plan de lucru:
- se spala si se toaca marunt stevia (dupa ce au fost inlaturate nervurile principale), loboda, ceapa verde si morcovul (poza 2)
- punem la fiert ceapa intr-o oala in care am pus apa si putin ulei. Dupa doua minute, aduagam si morvovul (poza 3). Punem pe rand stevia tocata (poza 4) si loboda (poza 5). Presaram orezul si ardeiul tocat (poza 6). Lasam la fiert si, dupa aproximativ 20 minute, adaugam si rosiile tocate marunt. Condimentam dupa gust (poza 7). Spre final, adaugam si sucul de corcoduse si mai lasam la fiert 5-10 minute, pana cand s-a fiert si morcovul si orezul
- Pofta buna! (poza 8 )
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 1 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe