Ciorba De Loboda Cu Afumatura
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pe la televizor fac show
Bucătari cu gura slobodă
De ‘roşesc cei din platou
Precum ciorba de lobodă.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 5 legaturi loboda
- 200 gr afumatura (am folosit jambon)
- 2 morcovi
- 2 cepe medii
- 1 legatura ceapa verde
- 1 buc radacina patrunjel
- 1 bucata pastarnac
- zeama de la o lamaie
- sare, piper dupa gust
- 100 ml ulei
- 2 oua (pt zdrente)
- optional smantana
Plan de lucru:
- se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca.
- Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa (poza 2) si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor (pozele 3 si 4).
- Lasam pe foc circa 10 minute la fiert, apoi adaugam si loboda tocata (poza 5).
- Lasam la fiert pana se fac legumele (aproximativ 30 minute), condimentam dupa gust, adaugam si zeama de lamaie.
- Spre final batem cele 2 oua (poza 6) si le adaugam in ciorba, formand acele zdrente (poza 7).
Servim cu sau fara smantana (pozele 8 si 9).
- Pofta buna!
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 2 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe