Ciorbă De Legume
Sursa Ciorbă de legume
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- doi morcovi
- un păstârnac
- o rădăcină de ţelină
- o gulie
- o ceapă
- fasole verde păstăi fiartă în prealabil – 500 de grame
- un ardei Kapia
- două roşii fără pieliţă
- două-trei linguriţe de Vegeta
- sare după gust
- verdeaţă de ţelină şi pătrunjel
- 200 ml suc de roşii sau două linguri de bulion
- doi căţei de usturoi
- smântână
Mod de preparare
În primul rând, toate legumele se toacă mărunt (sau se dau pe răzătoarea mare). Într-o oală cu trei-patru litri de apă se pun întâi vegeta şi sarea, apoi morcovii, ardeiul, ţelina şi gulia; se lasă la fiert 20-25 de minute, apoi se adaugă ceapa, păstârnacul, roşiile, usturoiul şi fasolea verde. Lăsaţi în continuare să mai fiarbă şi după alte 10-15 minute, când au fiert toate legumele, se adaugă sare după gust şi verdeaţa tocată mărunt. Se mai fierbe încă 5 minute şi se acoperă oala cu un capac. Ciorba de legume se serveşte fierbinte cu smântână din belşug. Aceasta este o ciorbă de legume uşoară, foarte gustoasă şi tare sănătoasă care vă va pregăti gustul pentru abundenţa legumelor de primăvară care se apropie.
Notă :
Folosiţi legumele preferate ale membrilor familiei şi puneţi pe masă o ciorbă delicioasă în orice moment al zilei. Va fi un strop de energie care vă va ţine pe toţi în formă. Adăugaţi condimentele preferate şi toată lumea se va ridica mulţumită de la masă.