Ciorba De Legume
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
INGREDIENTE:
1 ceapa uscata
2 fire ceapa verde
2 morcovi
1/2 de dovlecel
2 cartofi noi
teci de fasole galbena
mazare noua
3 rosii
leustean
lamaie pentru acrit
1 ou
sare
ulei
PREPARARE:
Ceapa uscata si morcovul taiat cuburi se calesc in ulei incins. Dupa ce s-au inmuiat se adauga o ceasca de apa calda. Se lasa sa inabuseasca 5 minute apoi se completeaza cu apa calda cat sa acopere bine toate legumele ce vor fi puse. Se adauga apoi mazarea boabe, tecile de fasole taiate mai mici si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert de jumatate se adauga cartofii taiati cuburi si sarea dupa gust. Se fierb si acestia de jumatate dupa care se pune dovlecelul taiat cuburi, ceapa verde taiata felii si rosiile taiate cuburi. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se stinge focul si se adauga oul batut si leusteanul tocat marunt. Se acreste cu zeama de lamaie.
POFTA BUNA!