Ciorba De Legume Cu Tarhon
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place foarte mult aroma tarhonului care parfumeaza minunat multe preparate. In familia noastra s-a folosit cel mai adesea in ciorbe. Bunica mea facea o ciorba grozava cu orez, legume si tarhon. Reteta de fata am gasit-o intr-un numar mai vechi al revistei Practic in bucatarie insa am facut unele modificari pentru a o mentine pe gustul meu.
Este o ciorba aromata, bogata si revigoranta si foarte frumos colorata :)
Ciorba de legume cu tarhon (pt 4-6 portii)
- 3 cartofi potriviti
- 1 morcov mare
- 1 ardei rosu
- 1 gogosar
- 1 ceapa potrivita
- 1/2 sfecla rosie
- 3 rosii mari (eu am avut rosii de gradina, mari si gustoase)
- patrunjel
- tarhon (proaspat sau uscat)
- sare
- 2 lg ulei
-
Intr-o oala se pune apa la fiert. Cartofii si morcovul se curata, se spala. Cartofii se taie cubulete iar morcovul se razuieste pe razuitoarea mare. Se pun in apa la fiert.
-
Intre timp se spala si se curata de seminte ardeiul si gogosarul si se taie cubulete. Ceapa se taie si ea marunt iar sfecla se curata si se razuieste pe razuitoarea mare. Se adauga toate la fiert. Se lasa supa la fiert la foc potrivit.
-
Cand legumele au fiert se adauga rosiile razuite, sarea si uleiul. Se mai lasa sa fiarba 2-3 minute si se inchide focul.
-
Se adauga patrunjelul si tarhonul tocat marunt.