contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Legume Cu Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


E primavara, asa ca legumele sunt la mare cautare. Desi nu am gasit tot ce a trebuit la piata, pentru a pregati o ciorba buna am folosit si cateva legume congelate.
CIORBA DE LEGUME CU PUI (timp de preparare: 45 min.)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- o ceapa;
- 2 morcovi;
- o jumatate cana de mazare;
- fasole verde;
- 1 ardei gras;
- 2 cartofi;
- un dovlecel mic;
- 300 ml bors proaspat;
- 1 cana suc de rosii;
- un piept de pui;
- 1 ou;
- ulei, sare, verdeata;
Eu fac ciorbele dupa ochi, cantitatile le puteti stabili si voi, doar sa aveti grija sa nu fie foarte consistenta, sa aibe zeama suficienta.
Am taiat ceapa, morcovul si ardeiul in cubulete. Impreuna cu mazarea si fasolea pastai le-am pus in oala cu putin ulei si le-am lasat sa se caleasca putin. Cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat aproximativ 3 cani de apa si o cana suc de rosii pregatit in casa. Am lasat pe foc aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat pieptul de pui taiat bucatele, cartofii si dovlecelul taiati cubulete. Am lasat totul sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute, dupa care am adaugat borsul si am mai lasat sa fiarba 20 minute.
In final, am adaugat oul batut amestecand in oala, sare dupa gust si verdeata. Am folosit ce aveam in casa: tarhon, cimbru, busuioc. Si iata ce a iesit: o ciorba acra si buna :)

Pofta buna!

Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com