Ciorba De Gulii
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Poate nu e asa aspectuoasa ( din cauza ca am folosit smantana mai slaba ) dar va asigur ca e foarte gustoasa. Ciorba de gulii o fac in perioada de toamna iarna pentru ca e plina de vitamine :).
Ingrediente:
- 2 gulii
- 500g carne de porc
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel ( radacina )
- 1-2 linguri orez
- 250 ml smantana 25% grasime
- 2 galbenusuri
Curatam zarzavatul ( inafara de gulii ) si-l taiem bastonase. Daca doriti puteti sa-l taiati cubulete sau sa-l dati pe razatoarea mare. Il calim in putin ulei si apoi completam cu apa ( aprox 4 l).
Lasam sa fiarba si cand da in clocot adaugam carnea taiata bucatele. Cand carnea este fiarta adaugam guliile curatate si taiate bastonase si orezul.Adaugam sare si lasam sa fiarba.
Cand guliile sunt fierte stingem focul si separat amestecam galbenusurile cu smantana intr-un bol. Adaugam treptat ciorba fierbinte amestecand mereu. Rasturnam in oala cu ciorba .
Acrim cu suc de lamaie sau otet.