Ciorba De Gulii
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Guliile sunt o excelenta sursa de vitamina C. Am gasit in piata gulii, am luat si am facut o delicioasa ciorba.
Ce iti trebuie pentru 4-6 portii (poza 1)
- 2 gulii potrivite
- 1 pastarnac
- 2 cepe mici
- 2 morcovi
- 2 ardei mici
- 300 gr smantana grasa (poza 6)
- 2 galbesuri de ou
-zeama de la o lamaie
- delikat, sare, piper
- o legatura patrunjel
Plan de lucru:
- se curata legumele si se toaca marunt. Guliile le dam pe razatoare (poza 2).
- punem ceapa cu morcovul la calit (poza 3)
- adaugam restul de legume, apoi apa – aproximativ 2 litri (poza 4). Lasam sa fiarba 20 minute, pana cand fierb legumele (poza 5)
- intre timp preparam sosul de smantana (poza 6). Amestecam smantana cu galbenusurile (poza 7), apoi adaugam zeama de la lamaie (poza 8 )
-Cand legumele sunt fierte, luam ciorba de pe foc , adaugam patrunjelul tocat (poza 9) si lasam 5 minute sa se raceasca putin.
-apoi amestecam din zeama de la ciorba cu sosul de smantana (poza 10), apoi il adaugam in ciorba si amestecam (poza 11)
- Pofta mare! (poza 12)
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 2,5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe