Ciorba De Garf Afumat Intercalata Cu Ceva Cumparaturi
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ciorba era musai, v-am zis ca dadui in Auchan de afumaturi bune, bune, ma gandii, ma sucii si pana la urma am ales sa fac acea ciorba care se intalneste prin ardeal sub denumirea de ciorba de porc cu tarhon.
De ieri de cand am venit din Auchan si am pus oasele la fiert pana azi, cand am terminat-o, in diverse scopuri mai mult sau mai putin de interes personal am dat o tura de magazine, Decathlon (mi s-a rupt geaca si pantalonii in fund), Real, Mega Image, Lidl, Billa.
Adunate de ici de colo sa va arat cate ceva.
Slana aia buna din Auchan si pita la kil, cu ceapa, exceptionale.
Colesterol doreste cineva?
Ouale sunt din Real, scria pe cutie ca provin de la gaini crescute la sol, excelente si foarte proaspete, cat despre slana fripta cu pita cu ceapa si muraciuni … da, iarta-ma parinte, am pacatuit, am gustat din toate.
Cum va spuneam am acrosat oglinda dreapta, mai exact am pocnit-o de un camion, asa ca de la targ s-a achizitionat, nu, nu oglinda intreaga ci numai ce va tine o vreme loc de cioburi si, ei da, si toba. Da bai, din targul auto de la Vitan.
Am gustat o bucatica cu mustarul crenvustilaaaaaaaaaaaaaa.
La Real (nu stiu de ce au putine magazine unt la portii mici) au un unt frantuzesc, nesarat (luai eu) si semi-sarat (nu luai) exceptional.
Printre picaturi am finalizat si ciorba dupa cum va voi povesti in cele ce urmeaza, fara sa incalec pe o sa. Am lasat la racit zeama cu carnea afumata data jos de pe oase. Am inabusit zarzavat (ceapa, morcov, ardei, telina) in grasimea de pe zeama, am pus si putina sare. In fiertura am pus si cartofi taiati cuburi si la final am dres cu smantana amestecata cu tarhon tocat de la otet.
Pohta unora de peste s-a solutionat cu macrou, afumat, vrac, Auchan si marinat, Real, marca lor ieftina.
Dupa gustul meu, cel marinat era prea dulce si cel afumat prea amar, unii cica a fost bun.
Pentru combinatiile mele am achizitionat fructe si lactate, sa le luam pe rand.
In laptele de capra La Colline am pus iaurt deci, am facut … iaurt pe care il mananca vesnica don’soara Casi pentru ca mie nu imi place, e prea puternic gustul de cornuta.
Toate produsele Big Panda, ca de obicei, excelente, ca si kefirul de la Napolact.
Pentru combinatii (ceipot, salate de fructe, iaurt cu fructe, iaurt cu miere sau cu dulceata ed cirese amare) am testat pana la urma cam toate iaurturile cat de cat interesante. De departe cel mai prost e Covalact de tara, repet, ca imi place sa repet, mai bine ca la bloc. Locul doi, de jos in sus, dar ceva mai rasrit decat Covalactul, este iaurtul Gusturi Romanesti al lui Mega, departe …
Locul I cu coronita merge, fireste, la Olympus, e drept ca are si 10% grasime, dar si cele slabe, Oly sunt bune. Locul doi, Napolact, cu iaurtul numai bun (ala de oaie si bivolita e si mai bun, dar are numai la galetusa si eu vreau portii mici). Si locul trei, Zuzu, foarte bun si el, indiferent de cantitatea de grasime, pana si ala cu 0.1% e gustos.
De aici in colo combinatiile vor veni dupa chef, mai am si niste ananas, din conserva, e drept, ca cel proaspat e peste tot ras la indigo, mare de tot si necopt, asa ca o dam in diverse cat de curand.
De final, apropos de diete diferentiate, ca de maine gata cu calcatul pe bec si turele la cumparaciuni, noi mergem pe iaurt si fructe (ca v-am zis ca drogata nu face rororo la carnuri cum face la fructe, ar manca non stop banane, mere, pere, portocale, mango, mandarine, morcovi) si ceilalti pe strelicii lui Puiu, o fi corect?
Am gustat si eu zama, nu m-as face de rusine in Ardeal, e drept ca si smantana e din aia de 30%.
rororo