Ciorba De Fasole
Sursa Ciorba de fasole
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
250 gr fasole alba
250 gr fasole rosie
1 pastarnac mare
1 patrunjel mare
1 telina potrivita
2 morcovi
1 capia rosu
2 cepe rosii
2 foi de dafin
cimbru romanesc
frunze de telina
marar
leustean
zeama de corcoduse sau bors
bicarbonat 2 lgt
1 cartof
2 lgt rase zahar
pasta de rosii
piper boabe
Punem fasolea in apa rece de seara, a doua zi o spalam si o punem la fiert separat cea alba de rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, cartof si 1 lgt de zahar. Dupa vreo ora schimbam apa cu alta fiarta. Punem condimente si cand a fiert fasolea o mutam in oala de ciorba. Adaugam apa fierbinte si legumele calite : ceapa, morcovul ras fin si capia cubulete. Adaugam si radacinoasele rase prin razatoarea mare. O parte din fasole o mixam si-o adaugam inapoi in oala, mie imi place sa fie putin crema. Cand au fiert bine punem bulion, verdeata si acritura. E foarte buna atat rece cat si calda.