contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Verde Si Dovlecel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vara, merge de minune o ciorba usoara ca asta.

Ingrediente: o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde, un dovlecel mare, 2-300 g fasole verde, bulion sau o rosie, un morcov si un patrunjel de marime medie, sare, piper, un fir de leustean, patrunjel verde, un ou, o ceasca de smantana proaspata, 500 ml de bors sau altceva de acrit.
Legumele se spala se curata de coaja, la fasole se rup capetele cu codita, se scot "aţele", daca sunt, si eventual se rup in doua sau in trei tecile.
Ceapa se taie julien, morcovul si patrunjelul radacina se dau prin razatoare - chiar prin ochiurile mici, daca aveti rabdare - dovlecelul se curata de miezul cu seminte si pulpa se taie cubulete.
Mai intai se caleste ceapa inabusit pana devine translucida, chiar in oala in care faceti ciorba, apoi se pun 1,5-2 litri de apa, morcovul si patrunjelul ras, si fasolea. Se lasa sa clocoteasca la foc mic cu capacul pus timp de 10-15 minute dupa care se adauga dovlecelul facut cubulete. Dupa inca 15-20 de minute se adauga rosia taia si ea cubulete sau 2 lingurite de bulion subtiat cu 2-3 linguri din zeama fierbinte. Se mai lasa sa mai clocoteasca cateva minute, fara capac, pana mai scade zeama, dupa care se pune borsul sau orice altceva folositi pentru acrit. Se potriveste de sare si piper.

Dupoa inca vreo cateva clocote, se bate oul impreuna cu smantana si apoi cu cateva linguri de ciorba fierbinte si se toarna in fir subtire in oala amestecand mereu. Imediat se adauga si leusteanul tocat nu foarte marunt.

In poza, taica'meu turnand smantana si oul. Alaturi de oala cu ciorba se mai perpelea si o tigaie cu fasole prajita (fasole prajita in ulei, pe foc moderat, cu sare si piper si cu usturoi; se asorteaza cu salata de rosii - yummyyyyy :)) ).
Se mai lasa sa fiarba cateva minute apoi se inchide focul si se pune patrunjelul verde, tocat marunt, pe deasupra. Se lasa sa se racoreasca incet, cu capacul pus.
Dupa care se serveste cu paine integrala si cu inca un strop de smantana, daca doriti.
Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com