contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Verde Cu Dovlecel

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

  • 300 g pastai de fasole verde
  • un dovlecel mai mare sau doi mai mici
  • 2 morcovi
  • o ceasca orez
  • o bucata de telina
  • o ceapa
  • 4-5 linguri ulei
  • 500 ml bors sau zeama de corcoduse
  • patrunjel
  • 3 l apa

PREPARARE:

Fasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici.
Dovlecelul si telina  le curatam
de coaja si le taiem in cuburi.
Un morcov il taiem rondele iar
pe al doilea il taiem cuburi.
Tocam ceapa marunt.
Spalam orezul in mai multe ape.

Punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam morcovul, telina,orezul si ceapa.
Lasam sa fiarba 10 minute si apoi adaugam  fasolea verde , dovlecelul si uleiul.

Dupa inca 10-15 minute adaugam borsul ,fiert si spumat separat, sau zeama de la corcoduse ,fierte separat si strecurate.
Potrivim gustul cu vegeta si sare daca mai este nevoie.
Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat.

Ciorbica de fasole verde cu dovlecei este foarte  buna si calda si rece.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com