Ciorba De Fasole Verde Cu Afumatura
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Stiti cum merge ciorba asta dupa atatea dulcegarii? De minune! E usoara, aromata si daca ii mai puneti si ceva acreala va spala de pacatele atator calorii. Nu o laud ca e a mea, dar e cu adevarat grozava si puteti sa o incercati ca sa va convingeti. Sa nu mai punem la socoteala ca aceasta ciorba de fasole verde cu afumatura e si economica, ingredientele fiind comune si relativ ieftine:
Pai ca la orice ciorbita punem la fiert vreo 3-4 l de apa. Ciolanul il spalam, dupa ce l-am taiat in bucati si il punem la fiert in vasul respectiv pana carnea incepe sa se inmoaie adica nu definitiv luandu-se spuma ori de cate ori e nevoie. In momentul asta, eu personal scot ciolanul, il dezosez si tai carnea in cuburi mari.
Zarzavaturile spalate, curatate si tocate marunt le pun la fiert in ordinea urmatoare: mai intai fierb in cateva clocote bune ceapa si cartoful. Dupa aceea adaug carnea taiata in bucati, telina data pe razatoare si ardeiul tocat marunt. Urmeaza rosiile curatate de coaja si date pe razatoarea mare si pastaile spalate, curatate de eventualele ate si taiate in bucati de 3-4 cm. Morcovul il adaug abia dupa ce sunt multumita cum au fiert rosiile. Potrivim de sare, adaugam un praf de cimbru pentru aroma si mai lasam sa dea cateva clocote.
Si uite asa ciorba de fasole verde cu afumatura e gata. Personal ma multumesc cu ciorba asa cum e, cu acreala naturala pe care o lasa rosia proaspata dar nu strica sa incercati si cateva picaturi de lamaie. Niste patrunjel sau leustean proaspat va intregi panoplia de arome...
Pofta buna!