Ciorba De Fasole Pastai Cu Lapte Batut
articol scris de retetesanatoase blog retetesanatoase.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acesta este unul dintre gusturile copilariei pe care imi place sa mi-l reamintesc din cand in cand. Bogatia laptelui da un gust aparte ciorbei, care ramane totusi usoara, desi e foarte gustoasa.
Ingrediente necesare:
500 g fasole pastai
500 ml lapte batut
1 ardei gras
o ceapa
sare, piper, ulei
leustean
Mod de preparare:
Am pus la calit ceapa si ardeiul tocate marunt cu 3 linguri de ulei, sare si piper. Dupa 5 minute am pus si fasolea galbena si am mai lasat sa se caleasca 2-3 minute, iar apoi am adaugat 1.5 litri de apa. Proportia apa - lapte batut trebuie sa fie 1,5 l apa la 0,5 l lapte pentru ca ciorba sa iasa mai subtire sau 1 l apa - 1l lapte daca doriti sa iasa mai groasa si cu un gust mai bogat.
500 g fasole pastai
500 ml lapte batut
1 ardei gras
o ceapa
sare, piper, ulei
leustean
Mod de preparare:
Am pus la calit ceapa si ardeiul tocate marunt cu 3 linguri de ulei, sare si piper. Dupa 5 minute am pus si fasolea galbena si am mai lasat sa se caleasca 2-3 minute, iar apoi am adaugat 1.5 litri de apa. Proportia apa - lapte batut trebuie sa fie 1,5 l apa la 0,5 l lapte pentru ca ciorba sa iasa mai subtire sau 1 l apa - 1l lapte daca doriti sa iasa mai groasa si cu un gust mai bogat.
Am lasat sa fiarba timp de 15 minute, apoi am turnat 500 ml de lapte batut, amestecand bine. Am mai lasat sa clocoteasca de cateva ori.