Ciorba De Fasole In Paine
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Ingrediente:
400 gr boabe fasole uscata
scaricica de porc afumata
2 morcovi
2 cepe
telina
pastarnac
ardei gras
sare, piper
bulion
cimbri, leustean, tarhon
Fasolea se pune la fiert si se arunca prima apa. La fel se procedeaza si cu scaricica.
Legumele se taie si se pun la fiert odata cu fasolea si carnea numai jumatate din ele, jumatate se opresc pentru prajeala.
Cat timp fierbe fasolea punem legumele ramase la prajit in putin ulei, apoi adaugam sucul de rosii si cimbrul uscat.
Cand fasolea si carnea au fiert, adaugam legumele prajite cu sucul de rosii si mai lasam sa fiarba 20 min. La sfarsit punem leusteanul tocat si tarhonul.
Daca va place modul meu de servire, trebuie sa taiati la o chifla mai maricica capacul, scoateti miezul si puneti ciorba de fasole inauntru. Aveti grija sa nu fie fierbinte astfel chifla se va inmuia prea repede.