Ciorba De Fasole Galbena
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daţi fuga mâine la piaţă,
Găsiţi păstăi fără aţă
Şi faceţi ciorbă acrişoară.
Este perfectă pentru vară!
Ce iti trebuie pentru 8 portii (poza 1)
- 4-5 rosii mari, foarte coapte (decojite)
- 600 gr fasole galbena (pastai)
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 2 cepe mici
- 4-5 catei de usturoi
- 400 gr iaurt gras
- 50 ml ulei
- zema de la o lamaie
- patrunjel verde tocat
- sare, piper
Plan de lucru:
- punem apa la fiert si adaugam uleiul, apoi adaugam ceapa si morcovul taiate marunt (poza 2).
- Adaugam pe rand ardeiul tocat marunt, apoi pastaile curatate (la capete) si taiate mai mici (poza 3).
- Cand incepe apa sa fiarba, adaugam si rosiile decojite si tocate, sare si piper dupa gust, plus usturoiul tocat marunt (poza 4).
- Lasam sa fiarba pana cand pastaile sunt facute. Oprim focul, apoi adaugam zeama de lamaie, iaurtul si patrunjelul verde tocat marunt (poza 6).
- Pofta buna! (poza 7 )
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 1 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe