contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Cu Tarhon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ador ciorba de fasole boabe. De fapt, ca sa fiu sincera, de fasole sunt eu indragostita. As putea manca la fasole (indiferent ca-i frecata, iahnie, ciorba sau salata) pana nu mai pot.
Astazi va dau reteta ciorbei de fasole, asa cum se face ea in Marginimea Sibiului: cu afumatura si cu mult tarhon. Reteta o am de la mama lui Mr.Green Foot.


Ciorba de fasole cu tarhon
Ingrediente:
  • 500g fasole
  • 1 ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 3 rosii
  • 2 frunze de dafin
  • tarhon in otet
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • sare, piper
  • ulei

Fasolea se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta.
Ciolanul de porc se pune la fiert in 3 litri apa cu o lingurita sare, cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Dupa o ora se adauga boabele de fasole scurse de apa si rosiile taiate cuburi. Morcovii rondele si ceapa taiata marunt se calesc in putin ulei, se amesteca cu boiaua, apoi se adauga la ciorba. Se fierbe la foc mic pana fasolea e gata si carnea se desprinde usor de pe os (cam o ora jumatate). La sfarsit se potriveste de sare si piper, se adauga frunzele de tarhon maruntite si 3-4 linguri din otetul de tarhon. Inca un clocot si gata.



Se mananca neaparat cu ceapa rosie, desi merge si cu ceapa verde sau ardei iuti murati.
Sa va fie de bine!