Ciorba De Fasole Cu Ciolan Afumat
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De obicei fac ciorba de fasole simpla, fara carne, dar zilele trecute am vazut la Andrei (Afumaturi.ro) o ciorba care arata tare bine si mi-am propus sa o incerc. A iesit o nebunie!!!
INGREDIENTE:
- 300 gr fasole
- un ciolan afumat (de preferat dezosat)
- 3 morcovi
- 2 pastarnaci
- 1 telina mica
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 100 ml suc rosii
- bors (optional)
- marar si ceapa rosie pentru servit
PREPARARE:
- Fasolea o lasam la inmuiat peste noapte, o fierbem o jumatate de ora si aruncam apa.
- O punem iar la fiert cu ceapa, morcovii, telina si pastarnacii.
- Punem ciolanul la fiert si dupa jumatate de ora-40 min aruncam apa, scoatem ciolanul si il taiem bucati mici.
- Duce ce au fiert bine legumele si fasolea (aici e numai pe incercate depinde de care fasole aveti), scoatem legumele, aruncam ceapa si pasam restul. Le adaugam iar in ciorba cu ciolanul taiat bucatele, ardeiul gras taiat cuburi si sucul de rosii. Mai lasam 20 min la foc mic. Mie mi s-a parut cam dulce ciorba si am acrit-o cu bors. La sfarsit am adaugat o legatura de cimbru si am lasat-o doar cateva minute sa-si lase aroma. Daca nu aveti, folositi cimbru macinat, ii da o aroma aparte ciorbei.
Presaram marar tocat si servim cu ceapa rosie. O sa va placa! Garantez! Noi aproape am terminat o oala mare de ciorba in cateva zile. De abia astept sa apara si zarzarele sa acresc ciorba cu zarzare sau corcoduse. Asa facea ciorba bunica mea si mi se parea cea mai buna ciorba din lume.