Ciorba De Fasole Cu Afumatura
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Acuma nu va speriati , ca n-am sa fac teoria ciorbei de fasole,toate lumea stie s-o faca.Am sa va spun doar ce am pus eu si mi se pare demn de mentionat.
In primul rand am folosit 2 tipuri de fasole : alba cu bobul mare si pestrita. fasolea eu o pun intr-un castron cu apa,la inmuiat de regula seara pana a doua zi.Am fiert-o impreuna cu sorici de slanina afumata (intotdeauna pastrez in frigider,soriciul de la slanina afumata,bacon,etc) cu zeama de varza si apa in oala cu presiune. In 20 de minute e gata.
Cu 6 minute inainte de expirarea timpului,racesc oala,cum se procedeaza de obicei,la oalele cu presiune,o deschid si ii adaug legumele(morcov,pastarnac,multa telina,care se potriveste foarte bine cu fasolea, ceapa, pasta de tomate si/sau rosii ) , dupa care pun capacul si o mai fierb 6 minute.
Intretimp am calit putin afumatura intr-o tigaie(am folosit bacon si carnati afumati,dar puteti folosi ce va place) si cand fasolea este fiarta o adaug in ciorba.O dreg cu smantana amestecata cu 2 linguri de faina si ii mai dau un clocot (de data asta fara capac ).
La sfarsit tarhon,marar, leustean si cozi de ceapa verde,pentru culoare.
De mancat, am mancat-o cu salata de ceapa rosie (ceapa taiata solzisori,sarata si asezonata cu ulei si otet)