Ciorba De Fasole Cu Afumatura
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Nici de data asta nu am poze...
Ingrediente:
500g fasole
400g costita afumata
O ceapa
Un morcov
Un pastarnac
O radacina patrunjel
2 rosii
4 linguri otet
2 linguri ulei
4 catei usturoi
Sare, piper, cimbru
Mod de pregatire:
Fasolea se lasa de seara la inmuiat intr-un vas cu apa rece, se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa pana da in cateva clocote, apoi se arunca apa si se inlocuieste cu alta fierbinte. Se repeta acelasi lucru de trei ori, ultima data adaugandu-se si o lingura de sare.
Ceapa se toaca marunt, iar zarzavatul se da prin razatoare, dupa care se adauga in oala in care fierbe fasolea, impreuna cu rosiile oparite, decojite si date prin razatoare, usturoiul pisat si putin cimbru.
Costita se taie in feliute subtiri, dupa care se prajeste in ulei incins si se adauga la ciorba cand sunt fierte toate legumele. Se mai lasa cateva minute, apoi se adauga sare, piper si otet, dupa gust. Se serveste cu patrunjel tocat.