contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Cu Afumatura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

probabil mancarea noastra nationala, cu siguranta preferata mea.
sunt doua trucuri care te ajuta sa faci o ciorba de fasole cum o facea bunica dar fara sa dureze jumtate de zi: foloseste  fasole pre-fiarta de la conserva si la final  paseaza la robot trei-patru polonice care odata adaugate inapoi vor da o consistenta minunata ciorbei. pentru o oala de ciorba de opt litri fa asa:
- caleste doua ceape mari, tocate potrivit, in cativa stropi de ulei de masline
- cand ceapa s-a calit adauga niscaiva afumatura dupa cat te lasa inimia sau doctorul; pune si doua lingurite de boia dulce, un praf de piper si unul de sare
- mai pune : doi morcovi si o bucata de telina taiate marunt, o cana de suc de rosii, fasolea din doua conserve de 400 de grame si apa pina umpli oala. daca vrei foloseste mai multe tipuri de fasole: rosie,  alba, neagra, cu boabe mari sau chiar linte.
- lasa sa fiarba cam o ora. paseaza cateva polonice de ciorba in robot dupa care adauga-le inapoi in oala.
neaparat trebuie sa ai ceapa rosie cu sare la masa si un pahar de merlot, rosu si cat se poate de sec. pofta buna.

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com