CiorbĂ De Fasole Cu AfumĂturĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Ciorba de fasole cu afumătură este la fel de apreciată în toată țara, indiferent că te afli în Maramureș, Timiș sau Constanța.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza 1)
- 600 grame de fasole
- 500 gr kaiser de afumat
- 50 gr de slăninuță afumată
- 4 roșii
- 2 morcovi
- o ceapă
- un ardei gras
- frunze de dafin, sare
Plan de lucru:
- punem fasolea în apă, la înmuiat, cu trei ore înainte să ne apucăm de gătit.
- sec toacă ceapa și morcovii, se taie felii kaiserul și slăninuța (poza 2)
- dăm fasolea în două clocote, iar apoi, în a treia apă, punem la fiert morcovul și ceapa (poza 3). Sărăm.
- după 5-10 minute, adăugăm kaiserul și slăninuța afumată (poza 4)
- mai lăsăm 10 minute și adăugăm ardeiul gras tocat (poza 5)
- după alte 20 de minute aruncăm în apa care fierbe două frunze de dafin (poza 6)
- când fasolea este aproape fiartă, turnăm roșiile transformate în suc, cu ajutorul blenderului (poza 7)
- lăsăm pe foc până când fasolea este fiartă (aproximativ 90 de minute în total. Depinde de fasole)
- poftă bună! (poza 8 )
Timp de preparare: 120 de minute
Preţ: 4 lei/ porție (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)