Ciorba De Fasole Bobi Cu Cimbru Si Taitei De Casa
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta ciorba imi aminteste de copilarie, era des facuta in casa, doar atit ca mama avea intotdeauna bors proaspat, acru si aromat, cu care o acrea.
Fasolea bobi (bobii de fasole verde dar merge si fasolea boabe uscata ) impreuna cu zarzavatul (morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, gogosar, mazare ,ceapa ) si cu o ramura mare de cimbru si o lingura de ulei de masline se pune la fiert in kukta , pentru o jumatate de ora.
Dupa aceasta, se rastoarna intr-o alta oala, se pune o jumatate de litru de bulion , se asteapta sa clocoteasca si se pun taiteii de casa, se mai lasa cinci minute si dupa aceea se da de pe foc, se presara patrunjel verde si se acopera pentru alte 10 minute.
Ciorba se maninca aproape rece,cu paine de casa si cu ceapa rosie alaturi , este o excelenta ciorba de post pentru cine tine postul dar si pentru ceilalti.
Este tare usor de facut si tare, tare buna !