Ciorba De Fasole Boabe Si Urzici
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
O reteta ca la mama acasa, doar putin modificata. Pare banala cand vezi fasole... urzici... dar este un deliciu. Este facuta de Miki in stil ardelenesc, singura abatere este borsul, care mie imi place mult alaturi de leustean. Original, mama lui acrea cu otet, iar razalitura (sau ciupitura) o face speciala.
Mod de preparare:
Se caleste in ulei de masline ceapa verde taiata marunt cu morcovul dat pe razatoarea mare. Urzicile eu le-am avut in congelator gata oparite si doar le-am tocat. Cand ceapa si morcovi sunt andante se agauga urzicile si adaugam putina apa, cat sa acopere. Lasam sa devina si urzicile aproape fierte, dupa care adaugam borsul. Adaugam si bulionul, condimentam si adaugam leusteanul tocat.
Aproape de final adaugam fasolea care este deja fiarta, complectam cu apa cat sa nu fie foarte groasa, punem leusteanul tocat si mai dam cateva clocote.
Separat pregatim un aluat de taitei dintr-um ou, in care adaugam in plus fata de reteta de baza putin bicarbonat. Aluatul il razalim pe razatoarea mare si il fierbem fie direct in ciorba, fie separat in apa. Eu am facut varianta doi. Daca aveti dexteritate, puteti sa "ciupiti" aluatul si ies tot felul de forme. Aceasta razalitura se scurge si se adauga in ciorba. Pofta buna!