Ciorba De Fasole Boabe De Post
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- o cana cu boabe de fasole alba (cana de 250 ml);
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- o radacina de patrunjel;
- o ceasca cu sos de tomate;
- o foaie de dafin;
- ulei pentru calit;
- cimbru, patrunjel, tarhon, seminte de chimen, sare, piper.
Pui boabele de fasole intr-un castron cu apa si le lasi la inmuiat de pe o zi pe alta.
Fierbi boabele de fasole si schimbi apa de 2-3 ori. Intre timp cureti, speli si toci legumele. Le calesti timp de 5 minute in putin ulei si le pui la fiert alaturi de fasole, foaia de dafin si o crenguta de cimbru. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugi sosul de tomate si semintele de chimen. Mai lasi sa fiarba 5 minute, potrivesti de sare si piper si opresti focul. Dupa ce se mai raceste adaugi verdeata tocata.
Servesti ciorbita cu o salata de ceapa rosie. E un deliciu!
Pofta buna!