contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Boabe, Cu Tarhon Si Ciolan Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Photobucket
   Ingrediente:
- 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)
- 1 ciolan afumat dezosat
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 3 teline mici
- 2 pastarnaci
- 2o boabe piper negru
- cimbru
- 300 ml bulion gros
- tarhon in otet, 2 linguri
- 100 ml otet de vin rosu
- o lingurita boia
- patrunjel verde
 Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica :)


 Punem ciolanul ( eu l-am taiat, sa fiarba cum trebuie) si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat- eu le-am pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.
 Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
 Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare - asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
nbnbbbeycjhjgkdl,dms Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!
Photobucket


...tare buna mai e:)

Articol recomandat de http://silvia-unaalta.blogspot.com/2009/11/ciorba-de-fasole-boabe-cu-tarhon-si.html