Ciorba De Fasole Boabe, Cu Tarhon Si Ciolan Afumat
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)
- 1 ciolan afumat dezosat
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 3 teline mici
- 2 pastarnaci
- 2o boabe piper negru
- cimbru
- 300 ml bulion gros
- tarhon in otet, 2 linguri
- 100 ml otet de vin rosu
- o lingurita boia
- patrunjel verde
Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica :)
Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare - asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!
...tare buna mai e:)