Ciorba De Fasole Boabe Cu Costita Afumata
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mod preparare: Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi aruncati apa , o inlocuiti cu alta si puneti la fiert fasolea . Dupa primele clocote aruncati din nou apa , o inlocuiti si adaugati costita afumata taiata felii sau ciolanul, legumele curatate si taiate bucatele, sare si tarhon. Lasam sa fiarba la foc mic si daca este nevoie completam doar cu apa calda. Cand fasolea este fiarta, separat facem un rantas dintr-o lingura de faina, ulei si bulion. Punem uleiul intr-o cratita la incins , adaugam faina si amestecam pana se desface , apoi punem bulionul , amestecam continuu si turnam rantasul peste ciorba.Daca vreti sa fie putin mai sanatos puteti sa amestecati faina cu sucul de rosii si sa puneti amestecul in ciorba. Lasam sa fiarba cateva minute si adaugam busuiocul uscat si cimbrul ( cat prindem cu trei degete). Dupa ce-am stins focul lasam ciorba vreo 20 de minute sa se patrunda aromele si apoi o papam cu ceapa rosie .
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com