Ciorba De Fasole Boabe Cu Ciolan
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Buf ! Ce sa scriu despre ciorba de fasole cu ciolan ? Ce nu s-a mai scris , ca toata ziua azi m-am gandit cum sa ajung acasa de la servici si sa mananc o portie zdravana alaturi de ceapa rosie :)). E asta e, pofticioasa .
Reteta pentru Eliza o vizitatoare "din umbra" a blogului , care s-a perfectionat in arta gatitului . Asa zice sotul ei iubit :) .
Ingrediente:
- 600g fasole boabe
- 1 ciolan afumat ( aprox 1kg)
- zarzavat de ciorba ( 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 de telina)
- 1 lingura tarhon
- 1 lingurita cimbru uscat
- 3-4 frunze de dafin
- cateva boabe de piper
- 200 ml bulion
- jintuiala pentru acrit ( se gaseste la piata la magazinele de lactate )
- sare
Spalam bine fasolea si o punem sa fiarba in apa calduta. Dupa ce da in clocot, lasam 5 minute sa fiarba si apoi aruncam apa.
La fel procedam si cu ciolanul, adica il lasam sa dea in clocot separat , apoi aruncam apa.
Punem ciolanul in oala cu fasole, completam cu 4 litri de apa calduta. Adaugam tarhonul, frunzele de dafin , cimbrul si putina sare. Lasam sa fiarba. Cand carnea e aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat sferturi si bulionul.
Dupa ce carnea a fiert scoatem cu o paleta ciolanul si zarzavatul. Lasam sa se raceasca si zarzavatul il taiem bucatele iar ciolanul il dezosam si carnea o taiem bucatele.
Adaugam jintuiala si lasams a mai dea in cateva clocote
Punem carnea si zarzavatul inapoi in oala si potrivim de sare.
Mai are rost sa va scriu ca se mananca cu ceapa rosie ? Cred ca nu. La fel si faptul ca musai trebuie consumata in doi ( doua persoane ) :).