Ciorba De Fasole Boabe Cu Ciolan Afumat
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 1 ciolan afumat
- 500 g fasole boabe, spalata si fara impuritati
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 foaie de dafin
- 2 cepe, taiate marunt
- 50ml ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- sare dupa gust
- optional: cimbru
Pune fasolea intr-o oala mare si acoper-o cu apa. Fierbe pana ce da un clocot. Arunca apa, Pune ciolanul afumat peste fasole si acoper-o cu 3-4 l de apa fiarta (Nu rece!).
Adauga morcovii, patrunjelul si foia de dafin. Fierbe fasolea la foc mic, pana ce e fiarta bine. Adauga pasta de tomate, sare si cimbru dupa gust. Lasa sa dea un clocot. In timpul asta caleste ceapa in ulei. Pune-o peste fasole si mai fierbe 2-3 clocote.
Ciorba asta se manaca cu ceapa.