Ciorba De Dovlecel
Sursa Ciorba de dovlecel
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 dovlecei potriviti
½ ardei gras rosu
2 fire ceapa verde
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1 morcov
2 linguri orez
4 rosii coapte
2 linguri bors magic
ulei
sare
3 litri apa
leustean
patrunjel
Ceapa am tocata marunt
si am pus-o la calit in putin ulei.
Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin
razatoarea mare si am taiat si cateva
rondele. Am adaugat si radacinoasele peste ceapa inmuiata putin, iar la urma am
pus si ardeiul tocat. Am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat 3 litri de
apa calduta, adaugand 1 lingura de sare.
Am lasat sa fiarba cca 30 minute. Am
adaugat dovlecelul curatat si taiat bucati si orezul si am mai lasat cateva
minute. Intre timp am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si le-am tocat
marunt. Le-am adaugat si pe acestea in ciorbita. Cand toate legumele au fost
fierte am adaugat borsul si verdeata tocata marunt, am portivit de sare si am
oprit focul.
Pofta buna va doresc!!