Ciorba De Dovlecei Cu Zdrente De Ou
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
O ciorbita perfecta dupa sarbatorile in care am consumat prea multa carne…si pentru provocarea de pe blogul Mitinitei.
INGREDIENTE:
3 dovlecei medii – 750g
2 morcovi medii – 150 g
1/2 telina mica
1 pastarnac
1 ceapa mare
2 linguri ulei
2 litri supa pui
500 ml bors/zeama acra de varza/ sucul de la 1 lamaie
frunze de leustean
2 oua
sare
piper
PREPARARE:
Morcovii, telina, pastarnacul si ceapa tocate cuburi mici le calim in ulei, apoi le punem la fiert in 2 litri supa de pui.
Cand acestea sunt aproapte fierte adaugam dovleceii taiati cuburi mai mari, borsul sau zeama de varza fierte in prealabil si frunzele de leustean. Potrivim de sare si piper si lasam saa fiarba pana se moaie dovleceii (in jur de 10 minute).
Inainte sa oprim focul batem 2 oua, apoi le turnam usor in oala. In timp ce turnam amestecam continuu, sub locul in care curge acesta, astfel incat oul sa se “sparga” in oala, iar zdrentele acestuia sa fie mici.
Mai lasam 1 minut sa fiarba apoi oprim focul.
Servim ciorba fierbinte, cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!