Ciorbă De Dovlecei Cu Legume
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
4 dovlecei, 2 morcovi, o ceapă mare, mărar, 3 linguri de ulei, 4 linguri de smântână, sare, piper, condiment Delikat, apă.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală, se toacă.
Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mare.
Se curăţă dovlecelul, se spală, se taie cubuleţe şi se pune la fiert într-o oală,
la foc potrivit, împreună cu sare, piper şi condiment Delikat.
Într-o tigaie se căleşte în ulei ceapa şi morcovul, la foc mic, amestecând din când în când.
Când ceapa devină sticloasă se adaugă puţină zeamă de pe dovlecei şi se lasă în continuare la fiert, la foc mic, circa 10-15 minute.
Apoi, compoziţia se toarnă peste supa de dovlecel, se presară mărar, se potriveşte cu sare şi piper. Se lasă până dovlecelul este fiert.
Se adaugă smântâna şi se mai lasă câteva clocote.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!