Ciorba De Curcan Cu Zdrente De Ou
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un tacam de curcan,pai precis spatele, curatat de grasime si piele, l-am fiert impreuna cu o ceapa tocata marunt, morcov, patrunjel, ardei gras verde, ardei gras rosu, rosii , un dovlecel si o lingura de sare. Toate deodata le-am fiert in kukta, capata astfel un gust exceptional zeama .
Dupa ce a fiert, am scos carnea de pe os, in bucatele mici (vecine bune cu zdrentele),am acrit cu suc de rosii facut in casa, fara conservanti si zahar, a tras un clocot bun si am batut bine 3 oua, dupa care le-am turnat in fir subtire in ciorba care clocotea.Au iesit niste zdrente gustoase si minunate, a mai dat un clocot ,am luat oala de pe foc si am aromatizat ciorba cu leustean si patrunjel verde.
A iesit foarte, foarte buna si plina de vitamine, taman buna pentru vremea aceasta , ideala pentru dieta de primavara !