Ciorba De Curcan Cu Tarhon
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nimic nu este mai bun in aceste zile urate de vreme indecisa, ploioase, intunecate, decat o ciorbita bogata si gustoasa.
Aveti nevoie de:
carne de curcan pentru supa
1 ceapa
2 morcovi mari
300 grame ciuperci
200 grame mazare
ulei
o frunza dafin
1 lingura faina
3 linguri smantana
1 lingurita pasta ardei iuti (Eros Pista)
sare
piper
tarhon
Curatati carnea de pe oase si taiati-o cubulete.
Curatati si tocati ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati carnea si caliti inca 2-3 minute. Condimentati cu sare, piper si adaugati frunza de dafin. Adaugati putina apa (cat sa acopere) si lasati sa fiarba incet pentru o jumatate de ora.
Adaugati apoi cartofii taiati cubulete si ciupercile, completati cu apa, aduceti la clocot si adaugati mazarea.
Amestecati faina cu smantana si adaugati incet la ciorba pentru a o ingrosa.
Adaugati la final pasta de ardei iute pentru a ii da o aroma picanta.