Ciorba De Curcan Cu Bors
Sursa Ciorba de curcan cu bors
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta o am de la o buna prietena, Alina si asa cum a zis si ea...este dementiala :-)Alaturarea de bors cu leustean o face tare gustoasa.
Ingrediente:
- tacamuri curcan (aripi, piept, spate)
- un ardei gras verde
- un ardei capia rosu
- o ceapa
- 2 morcovi
- telina
- 2 galbenusuri
- 2 cartofi
- o lingurita de smantana
- leustean
- patrunjel
- tarhon
- sare
- o conserva de 350g rosii taiate in bulion sau o lingura de bulion
- bors 300-400 ml
Se spala si se taie carnea de curcan in bucati mai mici. Se fierbe in apa cu sare 20minute. Dupa care se pun legumele taiate, ardeii patratele, ceapa solzisori, morcovii cubulete si telina. Cand acestea s-au fiert, se pun cei 2 cartofi si o jumatate din rosiile taiate in bulion , iar dupa max 20 min, borsul.
Daca va place tarhonul, puteti pune putin pentru aroma.
La sfarsit adaugam 2 galbenusuri frecate cu smantana, leustean si patrunjel taiate marunt, dupa preferinta.