Ciorba De Conopida
Sursa CIORBA DE CONOPIDA
articol scris de orban blog Bucataria mea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru aceasta ciorba avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- aripi si spate de pui
- 1 conopida
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1/2 bucata telina
- 1 ceapa
- citeva fire de leustean si patrunjel verde
- 1 galbenus de ou
- 200 gr. smintina
- zeama de lamiie (optional)
- 2-3 linguri ulei
Intr-o oala se pun 3 litri de apa in care se pune la fiert carnea de pui.Intre timp se curata zarzavatul,se taie cubulete si se inabusa in ulei.Dupa ce am luat spuma care s-a format de la carnea de pui adaugam zarzavatul inabusit si lasam sa fiarba (25-30 minute),dupa care adaugam conopida desfacuta buchetele si spalata sub jet de apa.Din momentul in care am pus conopida mai lasam sa fiarba 10 minute.Intre timp desfacem galbenusele cu smintina intr-un castron adaugind si putina zeama dupa care turnam compozitia in oala.Stingem focul si presaram deasupra verdeata tocata.Cui ii place poate acri ciorba cu zeama de lamiie.POFTA BUNA!