Ciorba De Cocos A Mamei
Sursa Ciorba de cocos a mamei
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveam de ceva vreme un cocos primit de la tara in congelator.Se pare ca azi i-a venit vremea pentru ca s-a transformat intr-o ciorbita gustoasa asa cum o facea mama si o tocanita delicioasa. Cocosul spalat si portionat l-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa cateva clocote am scurs apa pentru ca intre timp carnea a mai lasat sange si am inlocuit cu apa curata. Am fiert la foc mic vreme de vreo doua ceasuri.
Si acum ciorba:
Carnea de cocos fara pulpe si jumatate de piept
2 cepe
1 ardei
1 morcov
3 cartofi taiati in 8
2 linguri pasta de tomate
patrunjel tocat
o parte din zeama in care a fiert cocosul, strecurata
Carnea, ceapa, ardeiul, morcovul le-am pus la fiert pana au dat in cateva clocote. Am adaugat cartofii si am lasat la foc mic cam 45 de minute. Am adaugat pasta de tomate, am lasat sa mai dea in cateva clocote, am stins focul, am adaugat verdeata tocata si am lasat acoperit pentru cateva minute inainte de a servi (unii chiar si 2 portii).