Ciorba De Ciuperci - Dukan
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
And, yessss, de azi dau startul unei noi rubrici cu retete Dukan. Dupa ce am citit si studiat pe-ndelete siteurile si forumurile Dukan am inceput si eu dieta Dukan, o dieta pe cat de celebra pe atat de controversata. Nu prea imi dau seama de ce, pentru ca dupa parerea mea e o dieta destul de echilibrata (exceptand lipsa fructelor) si exceptand perioada de atac, de care eu am trecut cu bine si am scapat de vreo doua kg. Dar mai am multe (vreo 10) astfel ca drumul e lung si anevoios, tocmai de aceea am sa postez de acum incolo mai mult retete Dukan pentru a veni si in ajutorul colegelor de suferinta. :) Ciorba de azi e una foarte buna si foarte usoara, n-am facut altceva decat am adaptat Ciorba falsa de burta dupa regulile dietei Dukan, eliminand in totalitate grasimea (uleiul) si inlocuind smantana cu iaurt degresat.
-300 g pleurotus
-1 borcan legume pentru ciorbe
sau
-1 morcov
-1 pastarnac
-1 bucata telina
-1 morcov
-1 pastarnac
-1 bucata telina
-1 ardei
-1 ceapa alba
-2 catei de usturoi
-sare dupa gust (sau delikat, daca folositi)
-1 lingurita otet
-1 ceapa alba
-2 catei de usturoi
-sare dupa gust (sau delikat, daca folositi)
-1 lingurita otet
-1 galbenus de ou
-1 iaurt degresat 0.1% activia
-2-3 rondele ardei iute
Eu mi-am simplificat si mai mult treaba si am folosit un borcan de Legume pentru ciorbe gata pregatit din toamna, pe care insa le-am pus intr-o strecuratoare si le-am spalat cu apa rece pentru ca sunt foarte sarate.
Asadar, se toaca ceapa marunt, se pune in apa clocotita, se adauga legumele spalate, ciupercile taiate felii subtiri. Daca folositi pleurotus, cum am facut si eu, e bine sa puneti mai intai coditele pentru ca fierb putin mai greu si sunt mai gumoase. Dupa ce legumele sunt aproape fierte, se adauga ciupoercile, mai fierbem ciorba putin , potrivim gustul de sare, adaugam o lingurita de otet (sau dupa gust). Intr0un bol amestecam un galbenus de ou cu iaurtul si adaugam incet cate putin din ciorba fierbinte, apoi turnam tot amestecul in cioba, adaugam usturoi zdrobit si marar verde.
P.S. Culmea e ca am trei castronele identice si pentru poza l-am ales taman pe cel defect (cu picatele mici albe). :D