Ciorba De Cartofi Cu Smantana
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Acesta este exemplul cel mai bun pentru ceea ce poti face cu o mana de legume si putin bors: o ciorba gustoasa, racoroasa pe timpul verii, hranitoare iarna cand trebuie sa ne vitaminizam. Iar daca o dregem cu ou si smantana cu siguranta nu ne oprim la o portie.
INGREDIENTE:
5-6 cartofi de marime medie
1 ceapa mare
1 ardei rosu sau gogosar
2 morcovi
1 bucata telina
1 radacina pastarnac
1 legatura pătrunjel
1 legatura leuştean
piper boabe şi măcinat
500 ml bors
180 g smantana
2 oua
sare
1 lingura ulei
boia dulce
PREPARARE:
Curatam legumele, le spalam si se taiem cubulete, doar morcovii ii dam prin razatoarea mica.Calim putin ceapa in ulei, doar pana devine sticloasa, apoi adaugam morcovii si un praf de boia dulce, continuam sa calim inca putin amestecand in oala.
Punem ardeiul, pastarnacul si telina la calit inca un minut.
Adaugam apa si cartofii. Punem oala la fiert la foc mediu. In acest timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Dupa 20 de minute verificam daca au fiert legumele, condimentam cu sare, piper, punem leusteanul si acrim cu bors. Mai lasam să fiarba cateva minute, adaugam ouale batute cu smantana amestecand in ciorba, apoi luam oala de pe foc.
Ciorba o servim ornata cu patrunjel verde.
Pofta buna!