Ciorba De Cartofi Cu Sfecla
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi iar am bucatarit ceva de post, teoretic, ca practic a fost cu smantana :p
Asadar am avut nevoie de 3-4 cartofi, 3 sfecle de marime medie, o ceapa mare, ulei, bors, patrunjel verde, sare, piper si optional smantana si iaurt.
Am spalat si curatat legumele. Cartofii i-am taiat bucatele mai mici, sfecla am dat-o prin razatoarea mare, ceapa am taiat-o marunt.
Am pus ceapa la calit impreuna cu sarea
iar dupa aprox. 1 minut am adaugat si cartofii si am pus capacul pe tigaie.
Am lasat cateva minute apoi am bagat toate legumele inclusiv uleiul din tigaie intr-o oala cu 1,5 litri de apa.
Am lasat sa fiarba 45 de minute dupa care am scos doua portii intr-o alta oala si au rezultat doua variante de ciorba.
varianta 1) In vasul principal am acrit ciorba cu bors.
Am mai lasat sa fiarba 10 minute, apoi am inchis focul si am adaugat patrunjelul tocat si piperul. A rezultat ciorba de post.
Dar cum la noi in casa nu se posteste, pana la urma fiecare si-a pus smantana in farfurie.
Pofta buna! :)
Asadar am avut nevoie de 3-4 cartofi, 3 sfecle de marime medie, o ceapa mare, ulei, bors, patrunjel verde, sare, piper si optional smantana si iaurt.
Am spalat si curatat legumele. Cartofii i-am taiat bucatele mai mici, sfecla am dat-o prin razatoarea mare, ceapa am taiat-o marunt.
Am pus ceapa la calit impreuna cu sarea
iar dupa aprox. 1 minut am adaugat si cartofii si am pus capacul pe tigaie.
Am lasat cateva minute apoi am bagat toate legumele inclusiv uleiul din tigaie intr-o oala cu 1,5 litri de apa.
Am lasat sa fiarba 45 de minute dupa care am scos doua portii intr-o alta oala si au rezultat doua variante de ciorba.
varianta 1) In vasul principal am acrit ciorba cu bors.
Am mai lasat sa fiarba 10 minute, apoi am inchis focul si am adaugat patrunjelul tocat si piperul. A rezultat ciorba de post.
Varianta 2) Portiile din vasul al doilea le-am acrit cu iaurt - eu nu suport borsul la stomac, dupa ce am luat de pe foc, apoi am adaugat smantana. Atat iaurtul cat si smantana le pun in ciorba fierbinte, dar deoparte de pe foc. Daca zeama inca fierbe, smantana se branzeste.
Am pus si aici verdeata si piper.
A rezultat ciorba de frupt, in care am pus putina smantana si in farfurie:Dar cum la noi in casa nu se posteste, pana la urma fiecare si-a pus smantana in farfurie.
Pofta buna! :)