Ciorbă De Cartofi Cu Sfeclă
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 gr cartofi, 4-5 sfecle roşii, 50 gr slănină afumată, o ceapă, o jumătate de linguriţă de boia dulce, cimbru, pătrunjel, sare, piper.
500 gr cartofi, 4-5 sfecle roşii, 50 gr slănină afumată, o ceapă, o jumătate de linguriţă de boia dulce, cimbru, pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă sfecla, se taie cubuleţe.
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă.
Într-o oală se pun sfecla împreună cu ceapa,
cimbru, pătrunjel uscat şi se lasă la fiert, la foc potrivit.
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe. Când sfecla e fiartă (moale), se adaugă cartofii, se condimentează cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc până se fierb cartofii.
Slănina se taie cubuleţe şi
se pune la prăjit, la foc mic, până se rumeneşte. Se adaugă boiaua în tigaie şi se mai lasă puţin pe foc.
Apoi slănina împreună cu boiaua şi grăsimea rezultată se adaugă peste supă şi se amestecă.
Se serveşte caldă cu smântână.
Poftă bună!