Ciorba De Cartofi Cu Scarita Si Zeama De Varza
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
700 scarita-900 gr
2 morcovi
2 capia
2 patrunjei
2 pastarnaci
1 telina
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
leustean uscat
cimbru romanesc
1 foaie de dafin
boia
pasta de rosii
piper boabe
1 l de zeaama de varza pusa treptat
1 kg cartofi mici
Curatam legumele dupa care le tocam dupa preferinta. Cartofii taiati cubulete ii punem in apa sa nu oxideze. Calim ceapa dupa care adaugam ardeiul, si morcovul calind dupa fiecare. Punem legumele in oala in care am pus scarita sa fiarba, adaugam cartofii si condimentele fara a sara. Cand au fiert legumele punem 1/2 din verdeata tocata si zeama de varza incalzita. Zeama de varza trebuie pusa treptat si gustat mereu sa nu iasa prea sarata. Adaugam pasta de rosii dizolvata in ciorba si restul de verdeata. Acoperim cu capac.